Schenken met belastingvoordeel

ANBI-status

Quality For Life Foundation beschikt sinds de oprichting in 2015 over een ANBI-status. Dit betekent dat de Belastingdienst ons erkend als Algemeen Nut Beoogde Instelling. Dit biedt fiscale voordelen voor onze donateurs als ook voor Quality For Life Foundation.

Periodiek schenken

Schenken met fiscaal voordeel staat ook bekend als periodiek schenken. Dit is een slimme manier van schenken waarbij je donatie volledig aftrekbaar is bij je belastingaangifte en je tot maximaal 52% van je donatie terugkrijgt via de Belastingdienst. Het bedrag dat je terugkrijgt hangt af van de hoogte van de donatie, je leeftijd en je verzamelinkomen. Bereken hier uw belastingvoordeel.

Welke impact heb je hiermee?

Dankzij periodieke giften heeft Quality For Life Foundation meer financiƫle zekerheid. Hierdoor kunnen wij ons werk beter plannen, meer mensen helpen en voor duurzame verandering zorgen!

Wat zijn de voorwaarden

Je komt in aanmerking voor schenken met belastingvoordeel, zodra jouw donatie voldoet aan de volgende 3 voorwaarden:
  1. De periodieke donatie is vastgelegd in een schriftelijke overeenkomst tussen jou en Quality For Life Foundation;
  2. De looptijd van deze overeenkomst is minimaal 5 jaar;
  3. De donatie is elk jaar hetzelfde bedrag.
Meer informatie met betrekking tot periodiek schenken vind je hier.

Hoe regel je een periodieke schenking?

Door een wetswijziging is het sinds 1 januari 2014 mogelijk om een periodieke schenking vast te leggen in een schriftelijke overeenkomst tussen jou en Quality For Life Foundation, dit hoeft niet meer via de notaris. Je hoeft dus alleen maar onderstaand formulier uit te printen, in te vullen en op te sturen naar:
Quality For Life Foundation
Schielandstraat 42
2841VB Moordrecht
Periodiek schenkingsformulier