Oprichtster Q4L krijgt koninklijke onderscheiding

Benoemd tot Lid in De Orde van Oranje-Nassau in Moordrecht:

Mevrouw (Lelita) S. BindrabanMevrouw (Lelita) S. Bindraban (17-04-1963) uit Moordrecht zet zich in voor mensen op de wereld die geen stabiele, fijne thuissituatie hebben. Zij heeft in India vrijwilligerswerk gedaan (nog steeds en momenteel in India) en geconstateerd onder welke erbarmelijke omstandigheden de bevolking moet leven. De decorandus heeft het financieel mogelijk gemaakt dat er o.a. 25 waterpompen zijn geplaatst met schoon drinkwater en 75 dorpen zijn voorzien van water. Ook richtte zij Stichting Quality for Life Foundation op die naast zorg voor de eerste levensbehoeften ook voorlichting en educatie, medische zorg, werkgelegenheid, financiƫle adoptie en noodhulp mogelijk maakt. Al haar inzet en drijvende kracht is gericht op het stimuleren en vergroten van eigen kracht en zelfrespect en gaat daarmee verder dan enkel noodhulp.

Tussen 1985 en 1999 was de decorandus vrijwilliger bij Stichting Vidhata die culturele en sportieve activiteiten voor de Hindoestaanse gemeenschap in de regio onder Utrecht organiseerde en zich richtte op jongeren de Hindoestaanse cultuur bij te brengen. Hier leverde zij een belangrijke bijdrage door hand en spandiensten te verrichten, gastvrouw te zijn en schoonmaakwerkzaamheden te verrichten.

Sinds 2016 deelt zij al haar kennis en ervaring vanuit Quality For Life Foundation in het onderwijs, aan een deel van de Technasium-leerlingen en 4VWO-leerlingen van het Calandlyceum. U zet leerlingen aan het denken over de rijkdom en privilege om in Nederland te leven. Ook in tijden van corona richt zij zich op de kwetsbaren door met haar stichting tientallen voedselpakketten mogelijk te maken voor de armen of wie werk verloor als gevolg van Covid-19, maar ook voor de dieren.
Terug naar het overzicht Bekijk hier de uitreiking