Blog #6 - Life of Prabath (deel 3)

Het is ondertussen 2 jaar geleden dat Prabath zijn been was afgezaagd en dat hij werd geholpen door Q4L. Na een jaar moesten de pinnen uit zijn been gehaald worden, echter is dat door verschillende omstandigheden helaas niet gelukt.

Eerst was zijn moeder heel erg ziek en hij zorgde voor haar. Daarna was er de cycloon Fani die alles in Odisha met de grond gelijk gemaakt had, dus ook het hutje waar Prabath met zijn moeder en broer woonde. Q4L was in die tijd druk met het voorzien van de eerste levensbehoefte voor de getroffen mensen. Daarna brak COVID-19 uit waarbij alles in lockdown was, ook in India. De ziekenhuizen namen geen patiënten aan met andere ziektes dan COVID-19. Daarna werd zijn moeder weer ziek en werd zij voor een paar weken opgenomen in het ziekenhuis. Prabath was al die bij zijn moeder om haar daar te verzorgen. In de overheidsziekenhuizen is de zorg zeer slecht geregeld. Patiënten moeten er zelf voor zorgen dat er altijd iemand bij hun is om hen naar de toilet te brengen, wassen, eten geven en om medicijnen te halen. Daarna ging hij met zijn moeder terug naar hun dorp. Omdat hij zielsveel van zijn moeder houdt en geen vader meer heeft wil hij alles voor zijn moeder doen. Hij gaat geld lenen bij mensen om stenen te kopen om een huisje te bouwen. Hij vertelt onze manager dat hij zijn moeder gelukkig wil zien en in een huisje wil laten wonen, voordat ze komt te overlijden. Gelukkig kan hij zelf het huisje bouwen. Hij vraagt Q4L om hem te helpen omdat hij last heeft van zijn been en alles alleen moet doen. Een team van ons gaat meehelpen om het huisje te bouwen. Uiteraard is het niet een huis zoals wij dat hier kennen, maar een simpel huisje van wat stenen en een zinkplaten dak. Geen gestorte vloer of afgewerkte muren of goede ramen en deuren en ook niet gemeubileerd. Nee gewoon op de vloer van klei slapen op een matje. De winter is ook aangebroken in India, dus deze erbarmelijke omstandigheden zullen zijn moeder niet ten goede komen en ook Prabath zal problemen ondervinden om op de grond te slapen met zijn pijnlijke been.

Op dit moment wacht Prabath op zijn, hopelijk laatste, operatie aan zijn been. Helaas heeft Prabath zelf het geld hier niet voor en konden wij hem de afgelopen maanden, o.a. door de Cycloon Fani en Corona niet helpen. Nu is het echter wel weer mogelijk, en willen wij hem heel graag helpen. Dit kunnen wij echter niet zonder de hulp van alle donateurs.  

Laten wij Prabath helpen op zijn eigen benen te staan en een mooie toekomst tegemoet te gaan! 
Terug naar het overzicht Doneer