Warm en liefdevol thuis

Zusjes Pushpa & Shilpa

Een duurzame levenswijze - In de Indiase staat Odisha leven veel kinderen onder de armoedegrens, vooral de Dalit uit de armste kaste. Zij wonen in lemen hutjes, met een dakje van palmbladeren. Als ze al naar school gaan, dan wordt daar door hun ouders niet consequent mee omgegaan en krijgen zij geen bijles. Iets wat in India normaal gesproken erg gebruikelijk is. Ze leven op een eentonig dieet en geld voor gezondheidszorg is niet aanwezig. Daarnaast hebben veel ouders niet de kennis om in te zien wat hun kinderen nodig hebben.

Om kinderen een eerlijke kans op een goede toekomst te geven, bouwt Quality For Life Foundation een warm en liefdevol thuis. Dit project is gericht op duurzame verandering en sluit aan op onze missie.

Waarom doen wij wat we doen? Omdat wij geloven in een vrolijk en gezond leven voor iedereen. De grootste uitdaging bij het helpen van de Dalit, is het veranderen van hun mindset. Generaties lang hebben zij moeten accepteren dat zij de laagste kaste zijn in India en daarom niets waard zijn in het leven. We willen deze gedachtegang doorbreken. Wij willen hen laten zien dat ook zij recht hebben op een goed leven, het recht om van gehouden te worden, om onderwijs te volgen en om een leven vol welvaart en overvloed te leven – in alle facetten.

Hoe zijn we van plan dit te doen? We willen de mindset van de Dalit en de mensen om hen heen veranderen door te beginnen bij de nieuwe generatie. Door hen van kinds af aan te leren wat zelfrespect is, wat respect voor anderen is en hoe je in harmonie leeft met moeder natuur.

Wat we willen doen, is een warm en liefdevol thuis voor kinderen bouwen in de leeftijd van 5 t/m 18 jaar. Kinderen van ouders die hen een goed toekomstperspectief willen geven, maar niet in staat zijn om dit zelf te doen. Voor meer informatie, vraag ons projectplan op via contact@q4lfoundation.com.

Ondersteun dit project en doneer.