Blog #5 - Life of Prabath (deel 2)

Prabath heeft in november 2018 een tragisch ongeval gehad met een losgeschoten cirkelzaag. Na het ongeval moest hij naar een overheidsziekenhuis om behandeld te worden. Helaas is de kwaliteit van zorg in deze ziekenhuizen vaak van erg lage kwaliteit en begon zijn been na de operatie al snel te ontsteken. Achteraf bleek dat ze enkel het been aan elkaar hadden gehecht, zonder hem van inwendige zorg te voorzien. Het werd duidelijk dat als er niet meteen actie ondernomen zou worden, het been geamputeerd zou moeten worden.

Toen de lokale manager van Q4L erachter kwam dat Prabath in het ziekenhuis lag, heeft hij hem op aanraden van een kennis overgebracht naar een privé ziekenhuis in Bhubaneshwar, de hoofdstad van Odisha. De artsen daar schrokken enorm van zijn situatie en hebben hem daar met spoed nogmaals laten opereren.

Natuurlijk is na zo’n operatie een goed herstel ontzettend belangrijk! Om het Prabath bij thuiskomst zo gemakkelijk en comfortabel mogelijk te maken, werd er een bed, lakens en een looprek voor hem gekocht. Dit maakte alles een stuk makkelijker, maar helaas leefde het gezin nog steeds in zware armoede en was er geen toilet of douche aanwezig, en is de omgeving ook niet heel erg hygiënisch. Daarnaast had zijn moeder het nog erg zwaar met het verlies van haar man en haar wonden aan haar voeten waardoor ze Prabath niet de zorg kon bieden die nodig was.

Tijdens een bezoek van Lelita aan Prabath en zijn familie, schrok ze erg van een voorval dat plaatsvond. De broer van Prabath, die wel vaker aanvallen heeft, werd ontzettend boos en duwde Prabath om. Dit was heel gevaarlijk omdat Prabath absoluut niet op zijn been mocht staan, want anders zou hij het erg kunnen bezeren.

Helaas heeft Prabath, door alle omstandigheden thuis, nog niet de liefde gevonden en is hij dus niet getrouwd. Hoewel hij dit natuurlijk graag zou willen kijkt hij heel realistisch naar de situatie en weet hij dat hij het zich niet kan veroorloven om nog een mond te moeten voeden. Het is bizar om te bedenken dat je het vinden van de liefde, voor een praktische reden als geld, zou afhouden. Dit is een situatie die wij hier in Nederland ons niet voor kunnen stellen!

Blijf Prabath volgen in deel 3.
Terug naar het overzicht Doneer